Om Biosym A/S

Hvem er Biosym?

Biosym har specialiseret sig i udvikling og fremstilling af vitaminer, mineraler, Omega 3-6-7-9 fedtsyrer,
mælkesyrebakterier, urter og andre næringsstoffer.

Vi udvikler, fremstiller og markedsfører Danmarks stærkeste serie af effektive kosttilskud, som især er kendetegnet ved, at valg af aktive stoffer (kvalitet) og indhold (styrke) altid er nøje afstemt (balance) i forhold til den mest seriøse forskning, der til enhver tid er tilgængelig på verdensplan. Ud over Danmark forhandles Biosyms produkter bl.a. i Storbritanien under navnet Nordic Nutraceuticals, i Sverige, Norge, Tyskland og Spanien.

Mange af Biosyms produkter er registreret hos The Vegetarian Society og The Vegan Society, dvs. præparaterne kan også indtages af vegetarer og veganere.

 

Historien bag Biosym

Biosym blev stiftet i 1986 af Kurt Winberg Nielsen sammen med sønnen Kim Nielsen.
Kurt Winberg Nielsen var grundlægger af Biopatien i Danmark og havde et imponerende
forfatterskab bag sig.Biosym vitaminer mineraler fedtsyrer urter mælkesyrebakterier

Forud for stiftelsen af Biosym samarbejdede de to grundlæggere med flere andre firmaer inden for branchen, hvor de stod for udvikling og sammensætning af en række præparater.

Efterhånden voksede følelsen dog af, at viljen til fornyelse inden for branchen var for nedadgående, og som en konsekvens heraf stiftede de Biosym og udviklede deres egen serie af præparater.

Ideer til nye, effektive præparater var der masser af, hvilket stadig kendetegner Biosym den dag i dag. Biosyms hovedkontoret er beliggende i Ikast.

Pr. 1. maj 2019 er Biosym blev overtaget af den finske familievirksomhed OY Verman AB, som siden 1987 har produceret kosttilskud. Verman ledes i dag af familiens 2. generation, og virksomheden har siden etableringen i 1987 haft markant og konstant vækst. Firmaet har, ligesom Biosym, fokus på produkter af høj kvalitet, der fremmer sundhed og velvære. Købet af Biosym A/S markerer Verman gruppens ambition om vækst på det nordiske marked for innovative kosttilskud. Det er to succesfulde virksomheder, der nu bliver slået sammen for at opnå endnu større vækst.

Målsætning

Biosyms erklærede mål har altid været at højne folkesundheden i de lande, hvor virksomheden er repræsenteret. Til at opfylde dette formål udvikles til stadighed effektive præparater af en meget høj kvalitet, baseret på den seneste forskning inden for området samt erfaringerne fra den komplementære terapi. Dette udviklingsarbejde har resulteret i en meget stærk serie af præparater, som er kendetegnet ved, at vi aldrig går på kompromis, når det gælder kvalitet, styrke og balance.

Samtidig med udvikling af nye præparater har vi i Biosym altid øje for optimering af eksisterende præparater. Derigennem sikrer vi os, at vores præparater altid er i overensstemmelse med den seneste viden og forskning. For både nyudvikling og forbedring af eksisterende præparater gælder, at vi altid efterstræber at fremstille så rene kosttilskud som muligt med færrest mulige hjælpestoffer.

 

Fokus på kroppens udnyttelse

Optageligheden i kroppen af de aktive vitaminer og mineraler er afgørende for at få fuldt udbytte af sit kosttilskud. Biosym har fokus på at optimere kroppens udnyttelse af næringsstofferne i vore præparater gennem anvendelse af aktiverede vitaminer, organiske mineraler samt fosfolipider.

 

Fra idé til produkt

På verdensplan foregår der en massiv forskning i næringsstoffer, antioxidanter, Biosym pakkeri
kosttilskud m.v. Her er det vigtigt at kunne skelne den gode, brugbare forskning fra den dårlige, for der publiceres studier af begge karakterer. Hos Biosym har vi kvalificeret, uddannet personale, som er i stand til at vurdere kvaliteten af hvert enkelt studie, der publiceres.

Desuden har Biosym opbygget sin egen forskningsdatabase, der indeholder en omfattende mængde videnskabelige artikler, som vi benytter i vores daglige udviklings- og dokumentationsarbejde.

Når sammensætningen og styrken af de aktive stoffer i et nyt præparat er sammensat –Biosym pakkeri
baseret på de kriterier vi har nævnt under vores målsætning – begynder en omfattende
research for at finde de rette råvarer til det nye præparat.

Der findes ofte en række leverandører af den samme råvare, hvilket gør råvaremarkedet til noget af en jungle med mange og store faldgruber. Råvaren ser nemlig ofte meget tilforladelig ud på papiret, men dykker man ned i leverandørens fremstillingsproces, udgangsmateriale, brug af hjælpestoffer osv. er sagen ofte en ganske anden. Det er derfor uhyre vigtigt at være grundig og ekstremt kritisk i denne fase.

Når Biosym har fundet en egnet råvareleverandør, inspiceres fremstillerens faciliteter for at sikre, at fremstillingen foregår under tilfredsstillende forhold, førend vi tillader, at råvaren anvendes i vore præparater. Desuden evaluerer vi løbende alle vores leverandører.

 

Biosym har eget højteknologisk pakkeri i Ikast.

 

Biosym A/S er bevidste om vores forbrug af emballage. Derfor støtter vi op om MiljøvenligPakning,
som er sammenslutning af forskellige typer virksomheder. Vi vil gerne skåne miljøet og er opmærksomme på vores klodes begrænsede ressourcer.

 

Nutraceutisk Industri

Biosym er aktivt medlem af Nutraceutisk Industri, som er en brancheorganisation under Dansk Industri. Herigennem indgår Biosym i en konstruktiv dialog med myndigheder, eksperter og forbrugerorganisationer om forhold, der vedrører kosttilskudsbranchens udvikling og image.