OmniKrill_120_stk- png
Biosym OmniKrillBiosym OmniKrillBiosym OmniKrill

OmniKrill®

OmniKrill® er en god, naturlig kilde til Omega-3 fosfolipider. Krill-olien er den ægte, originale NKO krill-olie, der udvindes skånsomt og er særlig rig på de aktive næringsstoffer.

Krill-olien er fra bæredygtigt fiskeri, idet OmniKrill® er certificeret af den uafhængige miljøorganisation
Friend of the Sea.

OmniKrill® er del af kvalitetsmærket Biosym Pure®. Her kan brugeren få adgang til produktets renhedsanalyser fra et uafhængigt laboratorium.


Anbefalet dagsdosis voksne samt
børn fra 11 år og derover:
1-2 kapsler.

Størrelse: Fås i glas med 60 kapsler og 120 kapsler.

Fås hos: Helsekostbutikker og Matas.

Pris (vejl. udsalg):

  • 60 kapsler kr. 199,-
  • 120 kapsler kr. 349,-

Produktbeskrivelse

OmniKrill® indeholder krill-olie af bedste kvalitet. Olien har sin oprindelse i havet omkring Antarktis – verdens reneste farvande – hvor krill, også kaldet lyskrebs, lever i store kolonier.

Helsekostbutikkerne har kåret OmniKrill® som Årets Helsekostprodukt 2011 med ordene: God kvalitet – Gavnlig effekt – Omtanke for miljø – Højt indhold af aktive stoffer – Innovativ og banebrydende.

 

Duftneutral kapsel

I sensommeren 2016 er OmniKrill® kommet i en ny type kapsel – fortsat af fiskegelatine – og det helt særlige ved denne kapsel er, at den er duftneutral. Man undgår dermed den karakteristiske krill-duft ved indtagelse, ligesom kapslen heller ikke efterlader smag af fisk i munden.

Skiftet i kapsel er også et led i vores Biosym Pure®-strategi, hvor vi altid tilstræber at tilbyde så rene produkter som muligt, med færrest mulige hjælpestoffer. Den nye kapselform har netop ikke behov for at få tilsat hjælpestoffer, og det betyder, at kapslen kun indeholder den aktive, nyttige krill-olie samt en kapselskal af fiskegelatine.

En tredje væsentlig fordel ved den nye kapsel er den øgede stabilitet, idet en særlig forsegling i kapslen gør, at risikoen for oxidering og læk nedsættes til et minimum.

 

Essentielle fedtsyrer

Olien tilfører kroppen de sunde Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA i fosfolipidform. OmniKrill® er det første produkt i Danmark med de sunde Omega-3 fedtsyrer i fosfolipidform og dermed det første produkt, der tilbyder denne nye generation af Omega-3 fedtsyrer, som har en overlegen optagelighed i forhold til traditionelle fedtsyreformer.

EPA og DHA er essentielle fedtsyrer forstået på den måde, at de skal tilføres kroppen på samme måde som f.eks. vitaminer, da kroppen ikke selv kan danne disse livsvigtige byggesten.

 

Hjertet, hjernen og synet

De langkædede Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA bidrager til, at hjertet fungerer normalt. Studier blandt raske mennesker har vist, at denne gavnlige effekt på hjertet afhænger af dosis. Denne effekt opnås ved et dagligt indtag af 250 mg EPA og DHA (i alt). Desuden bidrager DHA til at vedligeholde et normalt syn og en normal funktion af hjernen. Disse gavnlige effekter opnås ved et dagsindtag på 250 mg DHA. Omega-3 fedtsyren DHA, den mest almindelige fedtsyre i menneskets hjerne, udgør 20 % af alle de fedtsyrer, der findes i hjernen.

 

Øvrige næringsstoffer

OmniKrill® har også et naturligt indhold af antioxidanten astaxanthin samt det essentielle næringsstof cholin.

 

Biosym Pure®

OmniKrill® er en del af kvalitetsmærket, Biosym Pure®. Her giver Biosym forbrugerne en unik mulighed for at få indblik i kvaliteten og renheden af vores marine og plantebaserede olier. Renhedsanalyserne udføres af et uafhængigt laboratorium.

 

Supplement

OmniKrill® udgør et godt supplement til det øvrige indtag af fisk fra kosten, der ifølge de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen helst skal indeholde fisk 2 gange om ugen.

Biosym var et af de første firmaer, som introducerede fiskeolie på det danske marked tilbage i 1980’erne. Vi har derfor meget stor ekspertise m.h.t. udvælgelse, sammensætning, fremstilling og ikke mindst kvalitetssikring af marine olier, og OmniKrill® er derfor lig med sikkerhed og kvalitet.

Den skånsomme fremstillingsmetode, hvor krill-oliens naturlige egenskaber bevares og kontakt med atmosfærens ilt undgås, samt oliens høje indhold af naturlige antioxidanter giver en meget stabil olie, som er bedre beskyttet imod harskning end almindelig fiskeolie. Tilstedeværelsen af fosfolipider og den kraftige antioxidant Astaxanthin i rigelige mængder har en beskyttende og stabiliserende effekt på fedtsyrerne i krill-olien. Dette, samt den skånsomme håndtering af olien under fremstilling, er forklaringen på, at OmniKrill har usædvanligt flotte renhedstal.

 

Bæredygtighed

Krill er en vigtig bestanddel af det antarktiske økosystem. En krill vejer op til to gram og kan bliveBiosym CCAMLR
mellem fem og ti år gammel. De antarktiske krill vejer samlet set omkring 400 millioner tons og
er dermed det mest udbredte dyr i verden målt efter vægt.
Organisationen The Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR)
overvåger fangsten af krill for at sikre, at der opretholdes en bæredygtig bestand af de antarktiske krill.
Organisationens overvågning sikrer, at kun en forsvindende lille andel af bestanden benyttes til
fremstilling af krill-olie, samt at de dyr, som lever af krill, ikke berøres af fiskeriet.Biosym Friend-of-the-sea

OmniKrill® er desuden certificeret ved Friend of the Sea, en ledende international certificerings-
organisation for produkter baseret på bæredygtigt fiskeri. OmniKrill® opfylder således
organisationens bæredygtighedskriterier.

 

Den fantastiske krill

Det gavnlige indhold i krill-olie hænger bl.a. sammen med, at krill’en har en helt særlig fedtsyresammensætning. Den har i sig en meget høj koncentration af langkædede Omega-3 fedtsyrer (EPA og DHA) i form af Omega-3 fosfolipider, og denne fedtsyresammensætning er baggrunden for krill’ens fantastiske evne til at overleve i de barske, antarktiske farvande. Omega-3 fosfolipiderne gør nemlig krill’ens celler meget smidige, selv ved de iskolde temperaturer i det antarktiske vand, og denne smidighed er nødvendig for alle celler for at kunne fungere optimalt – også menneskers.
Smidigheden af vores celler afspejles i høj grad af, hvilke fedtsyrer vi får gennem vores kost. Krill’en lever udelukkende af alger, som har et højt indhold af umættede Omega-3 fedtsyrer, og derfor er krill’ens celler i stand til at forblive smidige, også i det antarktiske ishav. Denne gavnlige virkning af Omega-3 på krill’ens celler kan mennesker få del i ved at indtage krill-olie. Menneskets celler består i høj grad af fosfolipider, og det er netop på celleniveau, at fedtsyrerne har deres virkning.

 

Original krill-olieBiosym NKO

OmniKrill® indeholder den originale NKO® (Neptune Krill Oil), der på flere punkter skiller sig ud i forhold til andre produkter med krill-olie:

  • Olien er skånsomt fremstillet igennem en såkaldt kold-vakuum proces, som bevirker, at de naturlige stoffer, der findes i krill-olien fra naturens hånd, bevares. Særligt EPA og DHA bevares i deres oprindelige og naturlige forhold. Lige så vigtigt bevares de naturligt forekommende fedtopløselige ingredienser såsom den kraftige antioxidant Astaxanthin. Dermed svarer olien mest muligt til den naturligt forekommende olie i frit svømmende, arktisk krill.
  • Har det højeste indhold af antioxidanten Astaxanthin – op til 7 gange højere end andre krill-olier. Dette høje indhold skyldes den skånsomme fremstillingsmetode af NKO®, og der er ikke tilsat Astaxanthin i forbindelse med fremstilling af olien.
  • Har været testet i en række, veldesignede kliniske studier på mennesker, som bekræfter en gavnlig virkning og effektiv optagelighed.

 

Den røde olie – naturligt stabil

Det er stoffet Astaxanthin (antioxidant), der giver krill-olien den karakteristiske røde farve, som vi også kender fra mange fisk og skaldyr såsom laks, rejer og hummer. Astaxanthin fra krill er dog helt unik, fordi den naturligt findes i en 100 % esterificeret form, som gør, at den optages direkte i kroppen. Astaxanthin er i familie med det rødlige beta-caroten, der findes i gulerødder, og lycopen, der findes i tomater.
Krill-olien i OmniKrill® udvindes ved en særlig, patenteret proces, som er meget skånsom og bevirker, at denne krill-olie har et langt højere indhold af f.eks. Astaxanthin end andre krill-olier. To kapsler OmniKrill indeholder således omkring 1000 μg Astaxanthin.
Almindelig fiskeolie tilsættes normalt antioxidanter, f.eks. i form af E-vitamin, for at undgå harskning, men dette er ikke nødvendigt i krill-olie. Astaxanthin er en naturlig antioxidant, der gør olien stabil og beskytter mod harskning.

 

Cholin – et essentielt næringsstof

En anden fordel ved kril-olie er, at det har et naturligt indhold af det essentielle næringsstof Cholin. Cholin er et B-vitamin lignende stof, der har flere godkendt sundhedsanprisninger. Cholin bidrager til at vedligeholde en normal leverfunktion samt en normal omsætning af fedtstoffer og homocystein. Denne effekt opnås ved en daglig indtagelse på 82,5 mg. OmniKrill® bidrager med 56 mg ved indtagelse af 2 kapsler pr. dag. Ønsker man at komme op på 82,5 mg cholin, er dette f.eks. muligt ved at supplere med Biosyms multivitamin Omnimin Pure/OmniX eller Biosyms Lecithin Granulat.

 

Kostråd fra fødevarestyrelsen

EPA og DHA er som nævnt essentielle fedtsyrer, der skal tilføres kroppen, da kroppen ikke selv kan danne disse livsvigtige byggesten.
Den eneste måde, man via kosten kan få tilstrækkeligt Omega-3 på, er ved at spise fisk, da de langkædede Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA kun findes i fiskeprodukter. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser fisk 2 gange om ugen til sit hovedmåltid eller en gang om ugen til sit hovedmåltid og næsten hver dag som pålæg. Variér gerne mellem fede fisk, f.eks. laks, sild og makrel, og magre fisk, f.eks. torsk, tun og rødspætte. I løbet af en uge skal man have 200-300 g fisk. Krill-olie udgør et godt supplement til dit daglige eller ugentlige indtag af fisk.

 

Krill-olie i forhold til fiskeolie

Krill-olie adskiller sig fra almindelig fiskeolie på især to områder. Først og fremmest er en stor del af Omega-3 fedtsyrerne i krill-olie bundet til fosfolipider, hvor almindelig fiskeolie indeholder Omega-3 fedtsyrer bundet til triglycerider.
Den nyeste forskning i Omega-3 har vist en særlig gavnlig effekt, når det indtages i form af krill-oliens Omega-3 fosfolipider. Gevinsten ved Omega-3 fosfolipider er, at de er både vand- og fedtopløselige, og derfor kan kroppen optage dem direkte fra tarmen og udnytte dem langt bedre og hurtigere end Omega-3 triglycerider. Omega-3 bundet i triglycerider – som i almindelig fiskeolie – er kun fedtopløselige, og derfor er optagelsen langt mere kompliceret og afhængig af enzymer i maven og tarmen. Studier indikerer, at krill-olien i OmniKrill optages  2-3 gange bedre end almindelig fiskeolie.
Desuden er det i form af Omega-3 fosfolipider, at Omega-3 (EPA og DHA) har den bedste effekt i kroppen. Det hænger sammen med, at fosfolipider er en væsentlig bestanddel af kroppens celler, og tilførslen af krill-oliens Omega-3 fosfolipider er på den baggrund gavnlig for vedligeholdelsen af kroppens mange celler.
Den anden store forskel mellem krill-olie og fiskeolie er indholdet af naturlige antioxidanter. Krill-olie har som nævnt, i modsætning til fiskeolie, et naturligt højt indhold af antioxidanter, der beskytter olien mod iltning og harskning. Dette indhold betyder også, at krill-olie har en antioxidativ effekt, der er 47 gange større end almindelig fiskeolie. Det er især takket være indholdet af antioxidanten Astaxanthin.

Anbefalet dagsdosis voksne samt børn fra 11 år og derover: 1-2 kapsler.

 

Indhold

Pr. 1 kapsel

Pr. 2 kapsler

100 % Neptune Krill-olie (NKO)

500

mg

1000

mg

Fedtsyreindhold

 

 

Marine fosfolipider                      

210

mg

420

mg

Omega-3 fedtsyrer

150

mg

300

mg

– Heraf EPA                               

75

mg

150

mg

– Heraf DHA

45

mg

90

mg

Astaxanthin (antioxidant)            

500

μg

1000

μg

Cholin

28

mg

56

mg

 


Ingredienser

100 % Neptune Krill-olie fra krebsdyret antarktisk lyskrebs (Euphausia superba). Kapsel: Fiskegelatine, vand. 

OBS: Bør ikke indtages ved skaldyrsallergi.